Kwekerij JW Bakhuijzen is dé specialist in het kweken van skimmia’s en pernettya’s. Onze kwekerij van ruim 30.000 m² levert onze planten in onder meer Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Wij onderscheiden ons met passie voor en verregaande kennis van de soorten die wij kweken.

Pernettya’s
Al in de jaren ’80 maakte onze voormalige eigenaar André Moerings onze kwekerij één van de eerste die pernettya’s in kleine potten kweekte. Met tien eigen bijenvolken en een sterke selectie van mannelijke pernettya’s zorgt de jaarlijkse bestuiving in mei steeds weer voor een consistente hoge kwaliteit.

Skimmia’s
In 2005 zijn wij ons nog intensiever gaan richten op het kweken van nieuwe soorten en het veredelen van onze bestaande skimmia’s. Hierbij maken wij de van nature wat zwakkere wortels steeds sterker én zorgen wij voor een vroegere bloei, zelfs al vanaf half augustus. Ook creëerden wij diverse dwergsoorten die zich makkelijker én voordeliger laten vervoeren.
Na een lange samenwerking nam Janwillem Bakhuijzen de kwekerij in 2010 definitief over van André Moerings. De samenwerking, gedeelde kennis en passie voor het vak zorgt ervoor dat wij onze klanten, waar zij ook gevestigd zijn, ook op de lange termijn hoogwaardig blijven bedienen.

 
 

even voorstellen Janwillem Bakhuyzen

Janwillem Bakhuijzen 

 

even voorstellen 002     even voorstellen 001     even voorstellen 03